Tänk om klockan tagit samma vägar som vi

Hur jag valt att disponera dygnets 24 timmar har varit väldigt varierande den senaste tiden, men vet ni vad? Imorgon börjar jag plugga igen! Och känslorna inför det är väl lite blandade. Mitt självförtroende inför att studera ligger alltjämt på botten, och det känns oerhört motigt att komma igång efter ett egentligen ganska långt studieuppehåll. Ibland får jag nästan för mig att jag lyckats förtränga hur en gör för att skriva uppsatser såväl som att memorera kurslitteratur. Allt sådant känns ju så obekant och främmande numera.

Det faktum att jag dessutom aldrig någonsin skulle nöja mig med något annat än högsta betyg, är ingenting som underlättar. Jag måste få full poäng på examinationerna, måste komma med djupgående analyser, måste stava rätt och skriva grammatiskt korrekt. Måste ligga på topp. Alltid på topp. Och till följd av att jag ställer så oerhörda krav på mig själv, så upplever jag också en sådan enorm press att den kan bli närmast handlingsförlamande. För jag vill inte göra någonting halvdant med en axelryckning; det är inte min melodi. Faktiskt så gör jag i så fall hellre ingenting alls. Och då hamnar jag ur fas, och känner en ännu större press, och blir än mer oförmögen att göra någonting... och så går det runt. Den minsta av uppgifter blir till slut ett eldprov. Det är en farlig cirkel som jag verkligen inte vill hamna i igen. Jag räds den som maran.

Men. Självklart är jag också väldigt motiverad. Det ska bli härligt att få viga mina dagar åt någonting lärorikt och givande igen, och jag är väldigt angelägen om att lyckas slutföra detta på bästa möjliga sätt. I mitt huvud försöker jag visualisera bilder av mig själv där jag sitter på universitetsbiblioteket eller vid mitt köksbord, uppslukad och försjunken i mina studier.

Jag ser fram emot att få suga i mig nya kunskaper och att så småningom också växa några meter mentalt när jag faktiskt inser, att jag kan.

Daniella 🌙

Vad ar det du skall studera? <3

2015-02-20 | 12:35
http://daniellachanelle.se/
Annah

Åh vad spännande att börja plugga igen! Jag kände precis som du, att jag glömt bort ALLT vad plugg hette, men det kändes faktiskt inte det minsta konstigt när det väl hade dragit igång. Det kom tillbaka automatiskt, förhoppningsvis är det samma för dig :)
Och jag önskar att det hjälpte att säga att du faktiskt inte behöver få högsta betyg. Det viktigaste är ju att du förstår kursinnehållet och blir godkänd. Det är faktiskt det enda viktiga <3
Tyvärr funkar det ju inte att bara säga så. Men jag hoppas det kommer gå bra för dig och att du kommer trivas! Det är klart du kan!

2015-02-20 | 17:22
http://lida.blogg.se/
Glitter

Känner igen mig så grymt mycket i allt du skriver. Det skulle kunna vara mina ord. Lycka till nu och shit vad kul att börja plugga igen!
Kram

2015-02-21 | 11:43
http://glitterlila.blogg.se

Tusen och åter tusen tack för era fina kommentarer, hjärtan.


 
Namn:
     Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar: