Känner du hjärtslagen slå igenom tiden?

Här kommer den tredje och avslutande delen av frågestunden. Del ett återfinns här, del två här. Tack för alla frågor, hoppas svaren var till belåtenhet :))) Puss.


Hur är ditt förhållande till dina föräldrar?
Jag har en bra relation till både min mor och far, och jag är evigt tacksam för allt de gjort för mig. De har hjälpt mig igenom alla tvära kast och alltid stöttat, aldrig dömt. Vi står varandra nära, hade inte klarat mig utan dem en sekund. Tack livet för det privilegiet 

Har dina föräldrar insikt i hur pass dåligt du mår?
Till viss del. De vet förstås att jag är deprimerad, men inte hur långt det faktiskt har gått och i hur stor utsträckning det påverkar mig. Ätstörningen och självskadebeteendet är fortfarande min hemlighet.  

Har du syskon?
Inte ett enda, jag är ensambarn.

Vem står dig närmast?
Jag har svårt för att låta personer komma riktigt nära mig, men närmast är min allra finaste vän M. Vi träffades i november förra året och det stod klart redan från början att det var vi mot världen. Det har inte gått en dag utan att vi pratats vid och hon känner till mycket av mitt allra innersta.


Hur är du som vän? 

Känns som en svår fråga att svara på själv. Men jag tror att mina närmaste vänner skulle beskriva mig som en väldigt lojal och ärlig vän, som alltid bryr sig och ställer upp.

Är du tillsammans med någon just nu? Och i så fall, hur hanterar hen dina ätstörningar?
Ja. Jag är ganska duktig på att maskera mina problem, och min karl är inte den som gärna pratar om dem heller. Vi båda går väl runt och försöker inbilla oss att min psykiska ohälsa inte existerar.  

Har din ätstörning påverkat din relation till vänner och familj?
När ätstörningen bröt ut i 14-års ålder påverkade den alla mina relationer. Jag betedde mig helt fruktansvärt mot mina föräldrar och när jag var som sjukast bröt jag även kontakten med i princip alla mina vänner.

Hindrar din ätstörning dig från att ha förhållande/nära kontakt med personer? 
Det är så svårt att veta vad som är "jag" och vad som är "min ätstörning". Men nej, uppenbarligen inte. Däremot blir vissa saker självklart lite svårare ibland, till exempel sex och restaurangbesök.

Hur länge har du varit vegetarian? Varför?
Jag har varit vegetarian i drygt två års tid nu. Framför allt handlar det om att jag är kritisk till vår köttkonsumtion och djurhållning, och är medveten om vilka konsekvenser dessa egentligen får för både människan, samhället, ekonomin och miljön.

Vilka skulle du rösta på om det var val imorgon? 

Feministiskt Initiativ. (PS. Det är oerhört viktigt att rösta! Snälla, gör det om du är röstberättigad. DS.)

Vad tycker du om Sverigedemokraterna?
Ja, vad finns det egentligen att tycka? De är rasistiska, antifeministiska, homo- och transfoba jävla snören. Känner både avsky och rädsla inför deras framfart.

Skulle du kalla dig själv för feminist?
Utan att tveka. Vi lever i ett samhälle där kvinnor underordnas män i både sociala, ekonomiska och politiska sammanhang. Det är ingen åsikt, det är fakta. Jag är feminist för att jag anser att detta är fel och vill se en förändring.

Daniella 🌙

du verkar så klok <3

2014-08-29 | 16:24
http://daniellachanelle.se/
Daniella 🌙

Svar: väldigt gärna, du verkar så himla fin.

2014-09-01 | 14:33
http://daniellachanelle.se/

Tusen och åter tusen tack för era fina kommentarer, hjärtan.


 
Namn:
     Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar: