Älskling

Har jag sagt att jag saknar dig? Det gör jag. Men du behöver inte komma tillbaka hit och förstöra mitt liv igen; det har jag blivit så bra på själv sedan du försvann. 

Det finns inga prinsessor mer, kan vi sluta leka det?

Nästa vecka ska jag träffa min läkare. Tänkte be om att få Flouxetin och Imovane utskrivet. Om någon av er sitter på erfarenheter som ni vill dela med er av så är jag himla tacksam. 

Ja... Det var väl allt. Och jo, jag har varit tyst och kryptisk här ett tag. Egentligen finns det så mycket jag vill skriva om, men orden räcker inte till; når inte ända fram. Jag författar utkast på utkast men förmår mig inte att färdigställa och publicera ett enda inlägg. Och det är väl lite så min vardag ser ut just nu också. Jag försöker och försöker med så mycket, men tappar allt och misslyckas någonstans på vägen.

Det mesta är svårt just nu. Men snart, snart är jag tillbaka igen.

Jag lovar.

Ett självmord för varenda konstnär i atmosfären

Jag ber om ursäkt för att detta tagit sådan tid, men här är i alla fall den första delen av svaren på frågestunden. (Det går förresten fortfarande bra att ställa frågor här.) Restrerande delar kommer att dyka upp inom kort. Kram så länge, ta hand om er. Hur är du som person?

I de flesta sällskap är jag hon som pratar mest och skrattar högst, men har även stunder då jag är mer tillbakadragen och observerande. Är aldrig rädd för att säga vad jag tänker och tycker, utan står för mina åsikter och uttrycker dem gärna. Använder mig mycket av sarkasm och ironiserar ofta över situationer, andra och mig själv. Har ett fruktansvärt hett temperament och ett ännu sämre tålamod. Saknar sinnesro och är väldigt rastlös. Tar ofta initiativ och är oerhört impulsiv. Behöver i viss mån också ensamhet, lugn och tystnad. Verkar nog vara väldigt positiv och energisk utåt sett. Skulle aldrig ljuga eller bryta ett löfte. Lyssnar och ställer alltid upp för mina nära. Är nog lätt att komma nära, även om jag aldrig låter någon komma in på djupet. 

Vilka tre ord beskriver dig?
Hmmm. Spontan, lättsam och ärlig.

Vad är du minst och mest nöjd med när det gäller din personlighet?
Minst nöjd är jag med att jag nog är alldeles för snabb med att döma vissa människor (det är enligt mig en fruktansvärt dålig egenskap). Mest nöjd är jag med att jag i de flesta sociala sammanhang kan vara väldigt öppen och utåtriktad, att jag har lätt för att ta plats och lära känna nya människor. 

... och ditt utseende?
Minst nöjd är jag väl med min vikt, men mina armar är nog vad jag har mest komplex över just nu. Mest nöjd är jag med min nästan oförskämt fina hy. 

Vilka är dina främsta intressen?
Musik. Festivaler. Resor. Fotografi. Candy Crush. Akrylfärger. Öl. Politik. Katter. 

Vad gör du på dagarna? Jobbar du, går i skolan eller bara tar det lungt?
Jag pluggar på gymnasiet... men det går ärligt talat sisådär med det. Allt är så infekterat av dåliga mönster. Behöver nya erfarenheter och få uppleva något annat.  

Vilken linje?
Samhällsvetenskapsprogrammet med beteendeinriktning. Men jag ångrar nästan dagligen att jag inte valde estet/teater istället. Hade behövt det. Min kreativa sida bryter snart ihop. 

Vilket språk läser du?
Spanska. Jag älskar språk och önskar att jag läste och behärskade fler, dock. Italienska och franska, till exempel. Och danska, haha.

Vilken stad bor du i? Trivs du där? 
Är nog lite för paranoid för att avslöja var jag bor. Men staden ligger längs norrlandskusten, och jag trivs. Väldigt bra. Däremot kommer jag förmodligen vilja flytta härifrån inom en snar framtid, om ingenting mot förmodan dyker upp och håller mig kvar.

Vilken är din favoritfärg?
Svart, grå eller vit. Men om inte de räknas så tycker jag om röd. 

Har du några allergier? 
Jag får magkramper av att äta banan, kliande utslag av grön såpa, är lite laktosintollerant och känslig mot pälsdjur.

Har du testat droger någon gång?
Ja. Jag är en dumdristig kicksökare, tänker sällan på konsekvenser utan lever för stunden och tackar inte nej till saker och ting i första taget. Men att testa/bruka droger är inget jag uppmuntrar till att göra eller stoltserar med att jag själv gjort. 

Hur ofta tränar du? 
Aldrig, såvida inte promenader räknas. Sådana tar jag mer eller mindre varenda dag. Gymkort står på önskelistan. 

Vilken träningsform är din favorit?
Jag älskar löpträning, ägnade timmar åt detta dagligen för ett par år sedan. Nu har det runnit ut i sanden.

Beskriv din klädstil.
Med ett ord: svart. Mer utförligt: mycket nylonstrumpbyxor och lager på lager. Gillar att klä mig i överdelar som går ner till knävecken och saknar passform, exempelvis. Stora koftor, stickade tröjor, magkorta linnen och blusar i skirt tyg. Blandar och experimenterar gärna med olika material. Kängor, nätta kilklackar eller platåskor och tunna silversmycken till detta.

Har du tumblr?
Nej. Eller, jag har en som jag skapade för kanske två år sedan. Men jag förstod aldrig riktigt grejen med tumblr så jag la ner det projektet ganska snabbt.

KiK?
Är inget större fan av det heller. 

Vilken är din favoritbok?
Den senaste boken jag läste var "Tusen Små Bitar" av James Frey, och jag har sällan blivit så berörd av litteratur som jag blev av den. Men överlag är jag alldeles för rastlös för att kunna koppla bort allt annat och bara försjunka i en bok. Saknar koncentrationsförmågan.

Vilken är den bästa låten genom tiderna?
Kent - Mannen I Den Vita Hatten (16 År Senare). Rysningar och tårar i ögonen hela låten igenom, varenda gång.

Har du några djur?
Familjen har en hund, världens finaste lilla spaniel. Jag älskar henne högre än allt annat, mer än livet självt. Gudarna ska veta hur många gånger hon räddat mitt liv. 

Hur lång är du och hur mycket väger du? BMI? 
Jag är 155 cm och väger i dagsläget ungefär 53 kg, vilket ger mig ett BMI på 22. 

Kan du lägga upp en helkroppsbild?
I dagsläget är jag alldeles för obekväm i min kropp för att våga lägga ut en bild på den här, även om jag gärna skulle vilja. Kanske senare.

Bästa lunch- eller middagstips?
Soppa är ju ett säkert kort. Jag brukar göra en italiensk tomatsoppa som är väldigt simpel. Krossade tomater, röda linser, champinjoner, gul lök, vitlök, basilika, salt och svartpeppar. Mixas med fördel. Njut.

Favoritsmak på Ben & Jerry's?
Nu ska jag erkänna något provocerande: jag AVSKYR glass. Haha. Har aldrig förstått charmen med det. Men i somras smakade jag en sked "Raspberry Brownie" och den var väl okej.

Drömresemål?
Just nu vill jag lite överallt och göra lite vad som helst; kyssa män i Italien, dricka öl i Tyskland, sola i Mexico, upptäcka USA och finna mig själv i Australien.

Brukar du åka till Stockholm?
Önskar att jag gjorde det oftare. Men det händer, det gör det. Jag älskar vår huvudstad. Om någon av er bor där, känner för lite sällskap och har en sovplats till övers så hojta till bara. 

Vad har du för framtidsplaner och drömmar?
Min plan är att så snart som möjligt fly landet. Ströjobba och bara leva någonstans i ungefär ett år för att sedan komma tillbaka till Sverige och studera samt jobba med media, på ett eller annat sätt. Drömmen är att träffa någon som gör mig lycklig och skapa ett helt nytt liv tillsammans med henom, helst nu på en gång.

Vad är viktigast för dig just nu? 
Att så småningom kunna gå vidare från mina olyckor och finna något slags sammanhang i vardagen igen.