Stäng ute verkligheten, älskling slut ögonen, åh hör du melodierna i natthimlen?

Plusgrader och solens första strålar har gästat staden i flera dagar. Snön smälter från asfalten och det ännu kvarliggande gruset knastrar i takt med att kilklackarna når marken. Jag önskar tyst att våren är här nu, på riktigt, för att stanna. För att tina upp frusna själar. Vår, ljus, värme. Lättnad, förväntningar, tillförsikt inför livet. Djupa andetag, ett i taget. Det går bra. Allt ordnar sig.

Men när mörkret kommer, om kvällarna, är allt sig likt. Ett stilla vakuum. Inte mycket alls. Och dokumentets textmarkör blinkar hotfullt, stressande. Skriv, skriv något. Men skriv då. Skriv! Bakom varje undantryckt tanke finns tusen och åter tusen ord, men jag får inte fram ett enda. Skrivandet. Min räddning, det som brukade vara mitt sätt att överleva, är som bortblåst.

Och kanske känner jag inte så mycket heller egentligen. Kanske är det nu det händer, att jag hamnar i en period av likgiltighet igen; går igenom vardagsbestyren som en apatisk varelse på tomgång. Utan att förnimma varken ont eller gott. Utan att nås av varken känslor eller tankar. Bara existera och flyta med. Så som jag gör mer ofta än ibland. Kanske, tänker jag. Kanske.

... men så kommer smällen. Jag känner efter lite för mycket, och så plötsligt omfamnar den mig. Ångesten. Den smyger sig på till en början och yppar sig försiktigt, men obehaget sprider sig snabbt, som impulser genom kroppen. Bara sekunder senare är hela mitt väsen överrumplat av maran själv; en fånge i dess makt. Ja. Det är bara att förlika sig med verkligheten; jag är en fånge. Min motståndare oövervinnerlig. Slaget förlorat. Loppet dött. Och ännu en natt kommer jag slitas itu och vaggas till sömns av våndan.

Djupa andetag, ett i taget. Det går bra. Allt ordnar sig.

Älva

sv: Jag ska försöka, men det är så svårt. Kram fina du <3

Ångest är en riktig mara. Landar på bröstkorgen och klöser över hela kroppen. Jag hoppas du fick sova litegrann utan ångest, fina du. <3

2014-02-28 | 08:15
http://pianostrings.blogg.se
Daniella 🌙

du skriver fantastiskt.

2014-02-28 | 09:16
http://daniellachanelle.se/
V

Men i den här texten känns det som du fortfarande har dina ord i behåll. Din text fångar läsaren öga och du håller en röd tråd. Jag fastnade och tro mig, i denna stund har jag svårt att läsa böcker från min favoritförfattare.
Ord brukade också vara min räddning. Konstigt att bara ett språk, några bokstäver och en hel rad med ord kan rädda en i vissa fall.
Fortsätt skriva. Jag tror att det finns andra här ute i den krångliga internetvägen som tänker som mig: "fan vad bra hon skriver."

2014-02-28 | 09:22
http://selfharmer.blogg.se
Iza

Åh :( Fy vad jobbigt.Styrkekramar till dig!!! <3

2014-02-28 | 09:52
http://baraiza.se
Nellie

Kämpa på fina du! <3
Känner igen mig så i det du skriver :(
Kram

2014-02-28 | 09:53
http://bitterfroken.blogg.se
Nathalie

Känner igen mig allt för väl. Har verkligen tappat orden. Jag måste hålla med V som säger att du verkar ha orden kvar, tappa dem inte på riktigt.

2014-02-28 | 11:08
http://h0minem.blogspot.com
skinny illusion

Jag dör lite varje gång jag går in här och läser dina texter. Du skriver så otroligt vackert!

2014-02-28 | 11:46
http://aname.blogg.se
mimmi / kosmonaut

jag älskar ditt språk & ditt sätt att skriva. <3

2014-02-28 | 11:53
http://kosmonaut.blogg.se/
Blue

Sv: Tack så mycket! Du anar inte hur glad du gjorde mig nu.

2014-02-28 | 12:12
http://fallerochflyger.blogg.se
Högtiskyn

Sv: Haha! Anledningen till att jag och Hunken nästan alltid ses på gymmet och tränar samtidigt är för att jag började gå dit vid de tider han vanligtvis är där. Innan så brukade jag träna direkt efter skolan, men när jag gick dit på kvällen någon gång och såg honom så började jag gå dit vid fem-, sextiden istället, haha. Inte så mycket öde där inte! ;)

2014-02-28 | 16:08
http://hogtiskyn.blogg.se
Josefine

To be honest, du är grym på att skriva! Får rysningar.

Kram. <3

Sofia

antingen känner man ingenting eller så känner man allting på samma gång. :( du är bra fin iallafall, det ska du veta , kram <3

2014-03-01 | 21:23
http://projectbody.blogg.se
M

Tack för kommentaren på min blogg. Blev helt rörd. Hör gärna av dig om du vill snacka - bara att lämna en kommentar så får du mitt nummer. Styrkekramar till dig och hoppas allt snart blir bättre ♡

2014-03-04 | 08:54
http://quotesbym.blogg.se

Tusen och åter tusen tack för era fina kommentarer, hjärtan.


 
Namn:
     Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar: